Beemster


Echte kaas komt uit de Beemster!

Beemster kaas wordt in de Beemster polder gemaakt. De grond in de Beemster polder is bijzonder, want dit behoorde vroeger tot de zee. In 1612 is de Beemster polder drooggelegd en het gras wat er op groeit is daarom ook bijzonder. En dat proef je terug in de kazen. Deze kazen worden al meer dan 100 jaar in de kaasmakerij van Beemster.

Beemster hecht veel waarde aan de gezondheid van de koe, alsook het behoud van natuur en milieu. Zo leven de koeien gemiddeld langer en hebben ze eigen ligbedden en koeborstels om zichtzelf te verwennen. Bovendien staan de koeien zo vaak mogelijk in de wei, vaak meer dan 180 dagen per jaar, 10 uur per dag, wat veel meer is dan de norm voor we weidemelk: 120 dagen, 6 uur per dag.

Beemster kaas wordt al meer dan 100 jaar in de duurzame Beemster kaasmakerij gemaakt door middel van moderne technieken blijven de kaasmakers op een ambachtelijke manier de kazen maken. Zo wordt de wrongel nog altijd met de hand geroerd, ook al kost dat wat meer tijd. Het zorgt namelijk juist voor een smedige en echte smaak! 

 Let op: de prijzen staan niet op de website, maar wel in de winkel.